Tech

Több régebbi telefon is megkapja a Samsung új szoftverét

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Régebbi készülékekre is érkeznek a Galaxy Z Fold5 és Z Flip5 újdonságai.

A Samsung okostelefonok operációs rendszere az Android, amit mindig a gyártó saját, One UI névre keresztelt kezelőfelülete egészít ki. Ennek legújabb verziója az 5.1.1-es változat, ami augusztus 16-án hagyta maga mögött a béta időszakot. A frissítést a dél-koreai cég korábbi generációs hajlítható kijelzős telefonjai, táblagépei és okosórái kapják meg, kezdésnek az egy éve debütált Galaxy Z Fold 4 és Z Flip 4 mobilok, aztán a Tab S8 táblagépek, majd ezt követően szép sorban a régebbi modellek.

A rendszer a közelmúltban bemutatott Galaxy Z Fold5 és Z Flip5 szoftveres újdonságait teszi elérhetővé a régebbi eszközökön: többek között a Flex mód testre szabható eszköztárát, illetve a továbbfejlesztett többablakos nézetet, a Fold és Tab eszközökön pedig megjelenik a fájlok másolására szolgáló kétkezes drag and drop funkció.

Emellett a Galaxy Watch6 modelleknél régebbi okosórák is megkapják a One UI 5 Watch rendszert, ami javított alvásanalízissel, új számlapokkal és egy új, egyszerűbben használható, a telefon kameráját kezelő távkioldó gyorsgombbal bővíti a repertoárt.

Az One UI 5.1.1. ezekre a készülékekre érkezik:

A One UI 5 Watch frissítés az alábbi órákra érkezik:

Kapcsolódó
Samsung Galaxy Z Fold5: ennyi pénzért azért még mindig többet várunk
A Samsung Z Fold5 megoldotta a korábbi hajlítható telefonok legnagyobb hibáját, de nem sikerült annyi új funkcióval ellátni, hogy megérje váltani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik