Tech

A Facebook sikere is eltörpül a ChatGPT mellett

Jaap Arriens / NurPhoto via AFP
Jaap Arriens / NurPhoto via AFP

Az innovációs piac számos elképesztő sikertörténetet termelt ki az elmúlt években, elég a Facebook, a Spotify, vagy bármely streaming-szolgáltató esetére gondolni. Egy friss kutatás azonban rámutatott, egyik korábbi alkalmazás sikere sem fogható az OpenAI november óta bárki számára elérhető ChatGPT népszerűségéhez.

A Blockchain Centre által gyűjtött friss adatokból kiderül, hogy a fejlett nyelvi modellen alapuló platform mindössze 5 nap alatt érte el az 1 millió aktív felhasználót. Ugyanehhez a rekordhoz a Netflixnek például 1278 napra volt szüksége, ami azt jelenti, hogy a ChatGPT a felhasználószerzés tekintetében 255-ször volt gyorsabb a streaming-szolgáltatónál.

Más platformokkal összehasonlítva is komoly sikernek nevezhető az OpenAI fejlesztése: az Airbnb-nek 730, a Facebooknak 304, de még az Instagramnak is 76 napjába került elérnie ezt a lélektani határt.

Meglepetésnek mondható, hogy az ázsiai országok közül Kínában volt a legnagyobb az érdeklődés a fejlesztés iránt, annak ellenére, hogy az országban hivatalosan is be lett tiltva az OpenAI chatbotja, még VPN-en keresztül sem lehet hozzáférni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik