Tech

Threads: egy nap alatt 60 millióan csatlakoztak az új közösségi oldalhoz

Kevin Dietsch / GETTY IMAGES via AFP
Kevin Dietsch / GETTY IMAGES via AFP

Csütörtökön hivatalosan is elindult a Twitter közösségi app riválisa, a Meta által fejlesztett Threads, az első napok számai alapján pedig úgy tűnik, elégedetten dörzsölheti a tenyerét Mark Zuckerberg – írja a Verge.

A részadatok szerint az indulás utáni első 7 órában 10 millió felhasználóra tett szert az oldal, azóta pedig megállíthatatlanul pörög a számláló. Kevesebb mint 24 óra alatt 50 millió felhasználót ért el az app, amelyen addig 95 millió bejegyzést és 190 millió kedvelést generáltak.

A hvg hozzáteszi, hogy a felhasználói bázist mérő Quiver Quantitative szerint magyar idő szerint péntek reggel 9-re már 60 millió felhasználó volt a Threadsen.

Quiver Quantitive

Noha rendkívül népszerű az app, sokban különbözik a Twittertől. Egyrészt az Instagram-profilunkkal összekötve működik az alkalmazás, így ha törölni akarjuk magunkat, az Insta-oldalunktól is meg kell válni. Az Elon Musk tulajdonolta közösségi appal szemben pedig a meztelenség, és egyéb kényes tartalmak közzététele is tiltott.

A Threads a világ 100 országában indult el csütörtök hajnalban, androidos és iOS-alapú eszközökre. Az App Store-ban egyébként hatalmas népszerűségnek örvend: jelenleg ez a lekeresettebb applikáció. Mint azt korábban megírtuk, Európában a jogi aggályok miatt nem érhető el az applikáció az áruházakban, azonban APK-fájlként letöltve hazánkban is működik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik