Tech

Honor 90: megvan a hazai ár és megjelenés

Honor
Honor
Bőven 200 ezer forint felett érkezik a gyártó újabb középkategóriás okostelefonja.

Július 6-án a Honor bejelentette, hogy július közepétől hazánkban is elérhetővé válik a Kínában korábban már bemutatott Honor 90 okostelefon, amiből két kiszerelés lesz elérhető itthon: a 8 gigabját memóriával és 256 gigabájt háttértárral szerelt verzió 220 ezer forintért, míg a 12 gigabájt memóriával és 512 gigabájt háttértárral érkező modell 240 ezer forintért.

A fenti összegekért a RAM és háttér tár mellé 6,7 hüvelykes AMOLED képernyő jár, 1200 x 2664 pixeles felbontással, amit egy Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 lapkakészlet egészít ki, Adreno 644 grafikus maggal. A lekerekített kijelzővel érkező mobil előlapján egy 50 megapixeles szelfikamera található, míg a hátlapon egy 200 megapixeles, széleslátószögű főegység, egy 12 megapixeles ultraszéles modul és egy 2 megapixeles mélységérzékelő várja a felhasználókat.

Honor Íme a Honor 90 fekete hátlapos verziója.

Az akkumulátor 5000 milliamperórás, amit maximum 66 wattos vezetékes töltés egészít ki, de a vezeték nélküli opcióról idén is le kell mondani, ahogy a készülék mellé csomagolt töltőfejről, a hivatalos IP-védelemről és a sztereó hangzásról is. Operációs rendszerként Android 13-at kapott a készülék, méghozzá a MagicOS 7.1 kezelőfelület kíséretében. Ami a színeket illeti, itthon gyémántezüst, smaragdzöld és fekete variánsok kerülnek a boltokba, a gyorsan cselekvő előrendelők pedig tabletet kapnak ajándékba a telefon mellé.

A Honor 90 a fentiek alapján hasonlóan túlárazottnak tűnik, mint az előd Honor 50 és Honor 70, a Motorola aktuális középkategóriás ajánlatával például aligha veszi fel a versenyt az ár/érték arányt illetően, de a 200 ezer forint alatti mobilokat összegyűjtő listánkon is találni jobb ajánlatokat.

Kapcsolódó
Íme négy remek mobil, ha 200 ezer alatt keres okostelefont
Listánkban ismét olyan készüléket gyűjtöttünk össze, amiket bátran ajánlunk azoknak, akik új középkategóriás okostelefon vásárlását fontolgatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik