Tech

Rengeteg újdonságról rántotta le a leplet az Xbox

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Sony után néhány héttel a Microsoft is megtartotta éves rendezvényét, ahol számos játékról és egy friss hardverről is lerántotta a leplet. Érkezik többek között új Star Wars-játék, 45 pernyi anyagot mutattak az év egyik legígéretesebbnek tűnő alkotásából, a Starfieldből, és végre megnézhettük, hogyan fog kinézni a régóta várt Hellblade II – írja a Verge.

Az már az Xbox Games Showcase esemény előtt kiderült, hogy a Nintendohoz és a Sonyhoz hasonlóan a Microsoft is kihagyja a Covid-óta rendre elmaradó E3 játékexpót. Ezután elmondták, hogy érkezik egy fekete, 1 TB-os változat az Xbox Series S-ből, a Starfield megjelenésére pedig új kontrollert és fejhallgatót is adnak majd ki, tehát nagyon bíznak a játék sikerében. Az igazán fontos hírek azonban játékos fronton érkeztek.

Az Overwatch 2 kapcsán egy új hős megjelenését vetítették előre, és egy új story mission is érkezik a játékhoz. Trailert kapott még a hányattatott sorsú Cyberpunk 2077 is, amely már a negyedik bővítménye érkezik majd. A CDPR egy Night City új helyszínére, Dogtownba viszi el a játékosokat, ahol nem kisebb feladat vár rájuk, mint az Új Egyesült Államok elnökének megmentése. Itt mutatkozik majd be Idris Elba karaktere, és persze Keanu Reeves is visszatér. A várható megjelenés szeptember 26.

Új trailer kapott még a Fable, és az Avowed névre keresztelt új, belső nézetű szerepjáték, valamint a Flight Simulator és a Forza Motorsport is, amelyek közül csak a legutóbbi jelenik meg idén, október 10-én. Érkezik egy érdekes cyberpunk szerepjáték is Clockwork Revolution néven, amiért a inXile Entertainment felel.

A rajongók régóta vártak már az elvarázsoló megjelenésű Hellblade folytatására is, a Microsoft pedig végre mutatott négy percet a már-már fotorealisztikus, pszichedelikus játékból. Pontos megjelenési dátum még nincs, de az biztos, hogy jövőre érkezik. Az egyik legnagyobb felvezető a Starfieldet övezte, a szeptember 6-án megjelenő játékhoz új trailer, 45 perces háttérvideó is érkezett.

A legnagyobb visszahangja mégis az Ubisoft új Star Wars-játékának volt, amely a Star Wars: Outlaws címet viseli. A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér között játszódó történetnek nagy valószínűséggel nem erőhasználó lesz a főszereplője, inkább az alvilág és a bandák kapcsolatára fókuszál majd. A játék 2024-ben jelenik meg, és a hétfői Ubisoft Forward eseményen többet is láthatunk majd a játékmenetből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik