Tech

Megvan, mikor érkezik az év egyik legígéretesebb játéka

Bethesda Game Studios
Bethesda Game Studios
A Starfield ráadásul a megjelenés napján bekerül az Xbox Game Pass kínálatába.

Az idei év egyik legígéretesebb videójátéka a – Microsoft tulajdonában lévő – Bethesda Game Studios legújabb fejlesztése, a Starfield, ami végre hivatalos megjelenési dátumot kapott: a kizárólag Windows PC-kre és Xbox Series X és S konzolokra megjelenő nyílt világú akció-szerepjáték a jelenlegi tervek szerint 2023. szeptember 6-án kerül a boltok polcaira.

A 2018-ban bejelentett játék a fejlesztésért felelős Todd Howard szerint egy „Skyrim az űrben”: a sztori szerint húsz évvel járunk a 2310 környékén kirobbant kolonizációs háború után, amiben a Starfield két legnagyobb frakciója, a United Colonies és a Freestar Collective feszült egymásnak.

Játékosként egy kedvünk szerint testre szabható karakterrel csöppenhetünk bele a kezdetben békés eseményekbe, méghozzá a Constellation névre hallgató, az űrt felfedező szervezet tagjaként. A fejlesztők ígérete szerint a játékban a naprendszerünkön 50 fényévnyire túlnyúló területet lesz lehetőség bejárni, legalább ezer felfedezhető bolygóval.

Aki pedig ennél többre kíváncsi, annak érdemes emlékeztetőt beállítani 2023. június 11-re, ekkor lesz ugyanis az online közvetített Starfield Direct, aminek keretében az érdeklődők többet is megtudhatnak a játék univerzumáról. Fontos továbbá kiemelni, hogy a Starfield a megkelenés napján bekerül az Xbox Game Pass kínálatába, tehát nem feltétlenül kell kifizetni érte a 70 eurós árat, PC-n és konzolon egyaránt elérhető lesz a havidíjas szolgáltatás előfizetői számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik