Tech

Furcsa fejlesztésről rántotta le a leplet a Sony

Sony
Sony

A Sony PlayStation üzletága szerdán megtartott éves eseményét, ahol az új játékok mellett egy új eszközről is lerántotta a leplet. Az előzetes spekulációkkal szemben nem mutatott be a PS5 Pro változata, a kézi konzolok és a kontrollerek keresztezésének tűnő Project Q azonban igen – írja a hwsw.

Mint ismert, a kézi konzolok reneszánszukat élik az elmúlt években, elég csak a Nintendo Switch sikerére, vagy a Valve Steam Deckre, esetleg a nemrégiben bejelentett Asus ROG Ally-ra gondolni. A Sony azonban jó ideje inaktív ezen a piacon: a legendás PlayStation Portable után megjelent, több mint tíz éves PlayStation Vita közel sem volt akkora siker, mint elődje.

Régóta nyílt titok volt, hogy a japán gyártó új kézi konzolon dolgozik, a szerdai eseményen bejelentett Project Q azonban mint kiderült, nem képes önállóan játékok futtatására, mindössze a felhasználó birtokában lévő PS5-re telepített játékokat streamelheti WiFi-n keresztül.

A remote play funkció egyébként eddig is használható volt, bármilyen dedikált hardver nélkül.

A Project Q-ként emlegetett eszköz úgy néz ki, mint egy Dualsense kontroller, éppen csak a két markolat között egy 8 hüvelykes képátlójú LCD-panel helyezkedik el, amelyen 1080p felbontásban jelennek meg a PS5-ön futó játékok legfeljebb 60 képkocka/másodperces frissítéssel.

A Sony emellett egy új, vezeték nélküli fülhallgatót is bemutatott, amely képes veszteségmentesen hangot lejátszani a konzolról, emellett Bluetooth-kapcsolattal okostelefonokhoz és más lejátszókhoz is tud csatlakozni. A két új eszköz az év későbbi szakaszában kerül majd forgalomba, az árakról egyelőre nem közölt információt a gyártó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik