Tech

Nyáron érkezik hazánkba a Galaxy Z Fold ellenfelének szánt hajlítható kijelzős Honor

Júniustól hazánkban is kapható lesz a Kínában tavaly bemutatott Honor Magic Vs.

Bár egyre több gyártó áll elő hajlítható kijelzős okostelefonnal, itthon ebben a szegmensben egyértelműen a Samsung a király, ugyanis csak nagyon kevés konkurens érkezik meg hazánkba – legalábbis biztos garanciát jelentő hivatalos úton. Ezen változtat a Honor, ami a héten bejelentette, hogy júniusban hazánkban is elérhetővé válik a Magic Vs nevű készülék, ami egy tabletté hajtogatható okostelefon, tehát a Galaxy Z Fold konkurensének szánja a gyártó.

A Honor Magic Vs-ről már március óta tudható, hogy kapható lesz Európában is, de a hazai képviselet akkor még nem erősítette meg a hazai forgalmazást. A találgatásnak ugyanakkor most vége.

A készüléket a cég már tavaly novemberben leleplezte Kínában, lényegében a Honor Magic V ráncfelvarrott változatáról van szó. Ennek megfelelően a 120 Hz-en üzemelő külső (6,45 hüvelyk) és a 90 Hz-es belső (7,9 hüvelyk) kijelző mérete nem változott, a képarány viszont igen (kívül 21,3:9, belül 10,3:9), a mobil súlya pedig 288 grammról 261-re csökkent. Az aksi kapacitása 4750 milliamperóráról 5000-re nőtt, a két szárnyban helyet kapó dupla telep pedig 66 wattal tölthető.

Honor

Mivel ez lényegében egy tavalyi telefon, lapkakészletből nem kapjuk meg a legújabbat, be kell érni a Snapdragon 8+ Gen 1-gyel, amit itthon 12 gigabájt memória és 512 GB háttértár egészít majd ki.

A hátlapi kamerafelhozatal szintén nem tartogat őrületes meglepetéseket, hiszen azt a szintén tavalyi Honor 70 Pro modellből emelte át a gyártó: ennek megfelelően adott egy 54 megapixeles Sony IMX800 szenzoros főkamera, amit egy 50 megapixeles ultraszéles és egy 8 megapixeles telefotó egység támogat – utóbbi 3x optikai nagyítás biztosít. Nem hiányzik továbbá az 5G, az NFC, a WiFi 6 illetve az USB 3.1, és a készülék megkapta az IMAX Enhanced és a dts X címkéket is. Fontos ugyanakkor, hogy IP68 szabvány szerinti védelmet nem kapott a készülék.

Mindezt 699 990 forintos áron kínálja majd a Honor, ami elég erős egy tavalyi készülékért, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a szintén tavalyi Galaxy Z Fold4 már egy százassal olcsóbban hazavihető, júliusban pedig a jelek szerint érkezik az új verzió, ami nemcsak erősebb hardvert fog felmutatni, de a szoftveres támogatása is sokkal biztosabb a Honorénál A Magic Vs ugyan Android 13-mal érkezik Európába, de ahogy például a Magic4 Lite és a Magic5 Lite esetében, itt sem lehetünk biztosak benne, hogy a gyártó a jövőben foglalkozni fog a készülék frissítésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik