Tech

Eltűnhet a hajlítható kijelzős Samsung mobilok legnagyobb gyengesége

Sopronyi Gyula / 24.hu
Sopronyi Gyula / 24.hu

A Samsung közel négy éve, 2019. februárjában mutatta be az első hajlítható kijelzős okostelefonját, és a kezdeti nehézségek ellenére mostanra nemcsak két készülékes szériává fejlődött az akkori próbálkozás, de évről-évre egyre több fogy a Galaxy Z Fold és a Galaxy Z Flip modellekből. Hiába telt el ugyanakkor több év, a gyártó még 2022-re sem tudta megoldani, hogy ezeknél a készülékeknél a rugalmas belső panel közepén ne legyen egy ujjal is kitapintható árok, illetve azt sem, hogy a kijelző két szárnya becsukva rés nélkül egymásra simuljon.

Nem véletlen, hogy a Galaxy Z Fold4 tesztünknél arra a következtetésre jutottunk, hogy ez az utolsó olyan hajlítható kijelzős Samsung telefon, amit ennyi fejlesztéssel el lehet adni.

Ezzel valószínűleg a Samsung is tisztában lehet, ugyanis a Sammobile-hoz jutott információk szerint a dél-koreai gyártónak sikerült előállnia egy olyan zsanérmegoldással, aminek köszönhetően a jövőben érkező modellekről eltűnik a kijelzőn megjelenő dudor, továbbá a kijelző két oldala immára rés nélkül össze tud majd záródni. Mindez persze nem számít forradalmi előrelépésnek, hiszen ugyanezt már más gyártók (többek között a Huawei, a Honor és az Oppo) is megoldották, de ha minden jól alakul, akkor már az idén piacra kerülő Galaxy Z Fold5 és Galaxy Z Flip5 modelleknél sem találkozhatunk ezekkel a sokak által kritizált gyengeségekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik