Tech

Saját telefonmárkát hozhat létre Elon Musk

Elon Musk Twitter-üzlete eddig meglehetősen botrányos: a milliárdos előbb látszólag elállt a felvásárlástól, majd végül mégis megvette a vállalatot, és egyik első intézkedéseként minden vezetőt kirúgott. Később aztán ultimátumot adott a dolgozóknak, több százan pedig fel is mondtak.

Mivel Musk a szólásszabadságra hivatkozva megváltoztatta a moderálási szabályokat, az oldalon elszabadult a gyűlöletbeszéd. Már az is felmerült, hogy eltűnhet a Twitter az Apple és a Google alkalmazásboltjából – írja a Gizmodo.

Liz Wheeler podcaster a héten egy tweetben fejtette ki, hogy amennyiben kitiltja az appot az Apple és a Google, Musk saját telefonmárkával állhatna elő. Wheeler szerint a fél ország szívesen lemondana az iPhone-okról és az androidos készülékekről, Musknak pedig nem okozna gondot egy okostelefon létrehozása.

A podcaster még szavazást is indított, amelyben a felhasználók eldönthették, érdemes-e a milliárdosnak saját telefonmárkát alapítania. A mintegy 130 ezer válaszadó 51,2 százaléka szavazott igennel.

Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Három órával később Musk a platformon reagált az ötletre.

Mint írta, nagyon reméli, hogy nem tiltják a Twittert, de ha mégis így alakul, nem lesz más választása, mint készíteni egy alternatív okostelefont.

Az Apple és a Google előírásai alapján nem lehet alkalmazásboltjukban olyan app, amelyben gyűlöletkeltő vagy diszkriminatív beszédet, zaklatást tesz lehetővé, illetve nyíltan szexuális tartalommal bír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik