Tech

Meghackelték az iPhone-ok legnagyobb újítását

Miguel Candela / ANADOLU AGENCY via AFP
Miguel Candela / ANADOLU AGENCY via AFP

Szeptemberben az Apple végre bemutatta az iPhone 14-es szériát, melynek hatására minden pletykára választ kaptak a rajongók. A Pro és a Pro Max készülékek egyik legnagyobb újítása – az elképesztő kamerarendszer mellett – a dinamikus szigetnek nevezett rész a képernyőn, amely egyszerre váltotta ki, és adott funkciót a notch-nak. A kijelzőtől szükségszerűen elvett területet ugyanis okos felhasználói felületté alakították, ahol értesítések, rendszerriasztások jelennek meg.

Míg korábban úgy hírlett, hogy egy kis lyuk és egy tabletta alakú kivágás fogja rejteni az előlapi érzékelőket, végül az Apple egyetlen tabletta formájú szenzorsziget mellett döntött – írja a hvg. Az Apple persze nem hagyja, hogy bárki módosítson a dinamikus sziget beállításán, valakinek azonban ennek ellenére is sikerült, és egy villanásnyi időre képes volt bekapcsolni a kamerakivágás és a másik sziget közötti kijelzőrészt.

Egy Reddites bejegyzésből az is kiderül, hogyan lehet mindezt megcsinálni. Ehhez mindenekelőtt be kell kapcsolni a Sötét módot, majd a háttérben zenét kell lejátszani. Ezután be kell lépni a Beállítások/Kisegítő lehetőségek/Kijelző és szövegméret menübe, majd itt be kell kapcsolni az Intelligens invertálás lehetőséget. Erre reagálva bukkan fel furcsa formájában a Dynamic Island. Ez persze csak egy pillanatig lesz látható, és szinte lehetetlen róla képernyőmentést csinálni. Minden bizonnyal szoftverhibáról van szó, amit az Apple várhatóan hamarosan ki is javít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik