Tech

Pénteken már Elon Musk lehet a Twitter tulajdonosa

SUZANNE CORDEIRO / AFP
SUZANNE CORDEIRO / AFP

Elon Musk értesítette a Twitter-akvizícióban résztvevő társbefektetőit, hogy péntekig szeretné lezárni a techcég 44 milliárd dolláros (17988 milliárd forintos) felvásárlását – írja a Reuters egy, az ügyet ismerő informátorra hivatkozva.

Ennek érdekében a tőkebefektetők, köztük a Sequoia Capital, a Binance, a Katari Befektetési Hatóság is megkapták a kötelezettségvállalásról szóló papírokat a világ leggazdagabb emberének ügyvédjeitől. Ez a milliárdos eddigi legegyértelműbb lépése, ami arra utal: nem kíván túlfutni a delaware-i bíróság által a tranzakció lezárására megszabott pénteki határidőn.

A Tesla és a SpaceX vezetője a hírek szerint egy hétfői videokonferencián tett végső ígéretet a bankoknak arra, hogy lezárja az üzletet. A Bloomberg információi szerint azok a pénzintézeteknél, amelyek kötelezettséget vállaltak Musk Twitter-vásárlásának finanszírozására, már megkezdődött van a szükséges dokumentumok szignózása.

A Twitter részvényeinek is jót tettek a hírek: kedden 3 százalékos emelkedés után 52,95 dollárra ment az áruk, ami már közelebb van Musk részvényenkénti 54,20 dolláros ajánlatához. A millárdosnak és a résztvevőknek összesen 46,5 milliárd dollárjába fog kerülni az akvizíció, minden költséggel együtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik