Tech

Már az USA kormányában is vannak, akik Elon Musk körmére néznének

Michael Gonzalez / Getty Images
Michael Gonzalez / Getty Images

Az Egyesült Államok kormányának több magasrangú tisztségviselője is felülvizsgálná Elon Musk ügyleteit, beleértve a Twitter – botrányokkal tarkított – tervezett megvételét és a SpaceX Starlink műholdas hálózatát is – írja az MTI a Bloombergre hivatkozva.

A lap információi szerint a tárgyalások még kezdeti fázisban vannak, a tisztségviselők egyelőre azt vizsgálják, milyen eszközei lehetnek a kormánynak Musk vállalkozásainak felülvizsgálatára. Az egyik ilyen lehetőség a kormány külföldi beruházásokat felügyelő bizottsága (CFIUS) lenne, ami az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma alá tartozik.

Musk 44 milliárd dolláros ajánlata a Twitter megvásárlására lehetővé tenné, hogy a CFIUS vizsgálatot indítson, hiszen Musk konzorciumának ugyanis több külföldi befektető is tagja, köztük például a milliárdos Al-Valíd bin Talál bin Abdel-Aziz Ál Szaúd szaúdi herceg, de ide tartozik a Binance kriptovaluta-tőzsde is, amely Sanghajban működik. Az amerikai pénzügyminisztérium szóvivője az értesüléssel kapcsolatban annyit közölte, hogy a CFIUS nem nyilatkozik arról, hogy mely tranzakciókat vizsgálhatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik