Tech

Új funkció érkezett a Facebookra és az Instagramra

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Új funkciókat tesztel a Meta a Facebook és az Instagram alkalmazások esetében is, amelyek könnyebb átjárást biztosítanának a platformok között, derül ki a vállalat blogbejegyzéséből. A tesztüzem az androidos, webes és iOS felületeken is megkezdődött, így amennyiben egyazon e-mailhez csatoltuk fiókjainkat, sokkal könnyebb dolgunk lesz a kettő közti váltásban, és az értesítések megtekintésében.

Ezzel egyidejűleg a Meta újratervezte a bejelentkezést is, így ha valaki új a vállalat közösségi hálózatain, elég egyetlen fiókot létrehoznia ahhoz, hogy továbbiakat készítsen. Azok számára, akik már rendelkeznek Facebook- és Instagram-fiókkal, mostantól arra is lehetőségük nyílik, hogy az egyik alkalmazáshoz tartozó bejelentkezési adatokat használják fel a másikhoz való hozzáféréshez is. Ehhez azonban továbbra is szükséges, hogy ugyanahhoz a fiókközponthoz legyenek csatolva, teszi hozzá az Engadget.

A biztonsági kérdésekre is ügyelt a cég, így minden alkalommal, amikor új fiókot hoznak létre egy meglévő fiókból, vagy új fiókot csatolnak a fiókközponthoz, az alkalmazás értesítést küld a felhasználónak. Továbbá az igen fontos kétfaktoros hitelesítés továbbra is működni fog, megakadályozva ezzel, hogy egy Instagram-fiók hitelesítő adatait felhasználva hozzáférjenek valaki Facebookjához. Az összehangolás jelenleg csak a Facebookot és az Instagramot érinti, de a vállalat már vizsgálja, hogyan lehetne jobban összekapcsolni és átjárhatóbbá tenni a birtokukban lévő technológiákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik