Tech

Fontos Instagram funkciót kapnak meg a magyarok

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Meta a magyarországi felhasználók számára is elérhetővé tette szeptember 15-étől a Családi központ elnevezésű lehetőségét, ami az Instagram szülői felügyeleti funkciója – olvasható a vállalat közleményében.

Az új eszköznek köszönhetően szakértők által támogatott tartalmak is elérhetők lesznek, amelyek segítenek a tizenéves gyerekeknek és szüleiknek eligazodni a digitális világban. Ahhoz, hogy igénybe lehessen venni a Családi központot, a szülőnek – vagy gondviselőnek – meghívót kell küldeni a gyermekének, amelyet annak vissza is kell igazolnia.

Az erre vonatkozó felkérést a kiskorú is küldheti.

Miután megkapták a szükséges jogosultságokat a felügyeleti funkció használatára, a szülők ellenőrizhetik, hogy tizenéves gyermekük naponta mennyi időt tölt az Instagramon: beállíthatnak konkrét napközbeni vagy heti időpontokat, amikor korlátozni szeretnék tinédzserük Instagram-használatát, és a nap folyamán meghatározott időpontokra szüneteket is beiktathatnak.

A Családi központon keresztül a szülők láthatják, hogy tinédzser gyermekük naponta átlagosan mennyi időt tölt az Instagramon, és az időkorlátok közös beállításával segíthetnek neki jobban beosztani az idejét. Az új Tarts szünetet! funkció emlékezteti a gyerekeket, hogy iktassanak be egy kis szünetet, ha már egy bizonyos ideje görgetik az Instagramon a Reels-videókat.

Az egyik legfontosabb funkció, hogy a szülők azt is láthatják, hogy kiket követ tinédzserük, és kik követik őt.

Emellett értesítést kaphatnak arról, ha gyermekük jelentett egy fiókot vagy posztot – beleértve azt is, hogy kit és milyen típusú tartalmat jelentett. A Családi központban a szülők cikkeket, útmutatókat és szakértőktől származó tippeket találhatnak olyan témákban, amelyek segítik a tizenéves gyermekek pozitív online élményeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik