Tech

Korlátozást vezet be a TikTok a politikai tartalmakra

Denis Charlet / AFP
Denis Charlet / AFP

Az Egyesült Államokban közelednek a félidős választások, erre reagálva új szabályokat vezet be a TikTok a politikusok, kormánytisztviselők és politikai pártok fiókjaira vonatkozóan. A vállalat közlése szerint az érintett fiókoknak kötelező ellenőrzési folyamaton kell majd átesniük, és korlátozni fogja az érintett szereplők reklámokhoz és más bevételtermelő funkciókhoz való hozzáférését – írja az Engadget.

A platformon korábban a politikusok és más tisztviselők számára az ellenőrzés teljesen opcionális volt. Most azonban elsőként az Egyesült Államokban szigorú szabályozást vezetnek be a politikusok profiljaira, mellyel a vállalat célja, hogy érvényre juttassa a politikai hirdetéseket tiltó szabályzatát.

Kapcsolódó
Megint ömlik a politikai propaganda a TikTokon
Az algoritmusok is besegíthetnek a gyűlöletbeszéddel teli videók terjesztésében.

A vállalat blogbejegyzése szerint a fiókok ellenőrzésével képesek lesz megakadályozni, hogy a politikusok és a politikai pártok hozzáférjenek a platform hirdetési eszközeihez vagy más, bevételt generáló funkciókhoz, például a borravalóhoz (tip). A fiókokat a vállalat művészi, alkotói alapjából történő kifizetésekből és az alkalmazáson belüli vásárlási funkciókból is kizárják. Emellett az amerikai rendszerben igencsak bevett, kampányadományozást hirdető videókat is blokkolja majd az oldal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik