Tech

Napokon belül átalakul a Gmail

Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP

A céges felhasználók után az elkövetkező napokban minden fogyasztó számára bevezetésre kerül a Gmail megújult verziója. A vállalat szerint ehhez a kisujjunkat sem kell megmozdítani, a frissítés automatikusan történik – írja a Verge. Ha a dizájn mégsem nyerné el tetszésünket, bármikor visszatérhetünk a régi verzióhoz – ezt a beállítási menüpont alatt, vagy a gyorsbeállításoknál is megtehetjük.

A felhasználói felület annyiban változik, hogy a Mail, Meet, Spaces és Chat gombokat egy listába gyűjtötték a bal felső sarokban lekattintható fülön, ahelyett, hogy több beszélgetést mutatnának mindegyikből egy listában. Ezek azonban továbbra is könnyen elérhetők lesznek, ugyanis a csevegések listája fel fog ugrani, ha az egérrel az adott ikon fölé megyünk. A Google szerint a Gyorsbeállítások menüben azt is ki lehet majd választani, mely alkalmazások szerepeljenek a bal oldali sávban.

A Google szerint az új navigációs menü lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén ugráljanak a beérkezett üzenetek, a fontos beszélgetések és a meetingek között anélkül, hogy új ablakot kellene nyitniuk. 

A vállalat azonban nem áll le frissítések terén, és várhatóan még ebben az évben közzéteszik a Gmail tabletes felhasználóinak szóló fejlesztéseket, valamint több emoji támogatást és jobb hozzáférhetőségi funkciókat is bevezetnek majd. A portál szerint a változások a Google Workspace csomagjának új irányból történő megközelítésének részét képezik. A Google célja, hogy egységesebb stílust és új, mesterséges intelligenciával támogatott funkciókat biztosítson, mint például a Gmail kereső javítását – melyet épp nemrég jelentettek be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik