Tech

Újabb Google szolgáltatás szűnik meg

Robyn Beck / AFP
Robyn Beck / AFP

A Google-nél évek óta zavar uralkodik csevegőalkalmazások terén, ugyanis rengeteg lehetőség állt a felhasználók rendelkezésére. Ezen kíván most faragni a techóriás, melynek a Google Hangouts for Workspace után a személyi használatra szánt Hangouts alkalmazás is áldozatául esett. A felhasználókat a Chat szolgáltatásra terelnék át, melyről hamarosan felszólítást is kapnak majd, írja a Verge.

A Hangouts asztali böngészőből novemberig lesz elérhető. A Google blogján közzétett tájékoztatás szerint legalább egy hónappal előre figyelmeztetik majd a felhasználókat, mielőtt a Hangoutsról elkezdik átirányítani az embereket a Chatre.

Nem egyszerű lekövetni a Google-nél zajló változásokat. A Google Chat nem ugyanaz, mint a GChat (vagy a Google Talk), amitől a Google pár hónapja szabadult meg. Pedig a Hangouts alkalmazást eredetileg a GChat utódjának szánták.

A vállalat 2018 óta tervezi a felhasználók Hangoutsról Chatre történő átterelését, melynek első lépéseként 2020-ban minden felhasználó számára ingyenessé tette a funkciót. A Hangoutsban létrehozott beszélgetéseket a Google automatikusan áthelyezi majd a Chatbe, a Takeouts szolgáltatással pedig az adatok másolatai is letölthetők lesznek a novemberi leállás előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik