Tech

Megint átalakul a Gmail

Lorenzo Di Cola / NurPhoto via AFP
Lorenzo Di Cola / NurPhoto via AFP

A Google az év elején kezdett bele a Gmail felhasználói felületének átalakításába, amellyel az a céljuk, hogy átláthatóbb felhasználói felületet biztosítsanak, valamint hogy könnyebb legyen az olyan egyéb szolgáltatások igénybevétele, mint a Chat, vagy a Meet, írja a Verge.

A mai nappal pedig opt-out bevezetésre kerül ez az új felület a felhasználók egy részénél, ami azt jelenti, hogy semmiféle beállítást nem kell eszközölni, automatikusan az új felület jelenik majd meg az érintetteknek. Akik azonban jobban kedvelnék a régi dizájnt, azok a beállítási menüpont alatt, vagy a gyorsbeállításoknál bármikor megváltoztathatják az alapértelmezett megjelenést a már ismerős verzióra.

A Google tájékoztatása szerint az új navigációs menü lehetővé teszi, hogy a felhasználó könnyedén tudjon ugrálni a beérkezett üzenetek, a fontos beszélgetések és a meetingek között anélkül, hogy váltogatnia kelljen a lapok között vagy új ablakot nyitnia.

A felhasználói felület annyiban változik, hogy a Mail, Meet, Spaces és Chat gombokat egy listába gyűjtötték a bal felső sarokban lekattintható fülön, ahelyett, hogy több beszélgetést mutatnának mindegyikből egy listában. Ezek azonban továbbra is könnyen elérhetők lesznek, ugyanis a csevegések listája fel fog ugrani, ha az egérrel az adott ikon fölé megyünk. A Google szerint a Gyorsbeállítások menüben azt is ki lehet majd választani, mely alkalmazások szerepeljenek a bal oldali sávban.

Google

Az új felhasználói élményt a vállalat közleménye szerint a felhasználók széles körében vezetik be – a Workspace és a személyes Gmail fiókokra egyaránt érkezik -, így néhány hétig is eltarthat, mire mindenkinek magától átáll a felület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik