Tech

Átalakul a Google Pay alkalmazás

Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP

A Google Pay alkalmazásból Google Wallet lesz, amelyhez új digitális eszközök is hozzáadhatók. Azoknál a felhasználóknál, akiknél be van kapcsolva az automatikus frissítés, az alkalmazás magától frissülni fog. Az automatikus frissítéssel nem rendelkező felhasználóknak a Google Wallet eléréséhez manuálisan kell frissíteniük az applikációt a Google Play Áruházban – közölte a vállalat.

A Google Wallet Magyarországon Android és Wear OS rendszereken válik elérhetővé, és lehetővé teszi a felhasználónak, hogy elmentsen és elérjen például bank- és hitelkártyákat, ajándékkártyákat, beszállókártyákat, illetve belépőjegyeket, egyetlen alkalmazásból. A Google Walletet össze lehet kapcsolni más Google alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, ezzel egyszerűsítve a használatukat. A Gmail-fiókunkra érkező digitális beszállókártyák például néhány kattintással hozzáadhatók a Google Wallethez.

A vállalat szerint az adatvédelem és a biztonság a Google Wallet két legfontosabb sarokköve.

Az alkalmazás ugyanis számos beállítási lehetőséggel biztosítja a felhasználót az adatai védelméről. Így például a Google Walletbe elmentett személyes okmányok a felhasználó hozzájárulása nélkül nem kerülnek megosztásra más Google alkalmazásokkal. Ha pedig a felhasználó elveszíti, vagy ellopják telefonját, a „Készülékkereső” funkció segítségével találhatja meg, vagy zárolhatja az eszközt, illetve törölheti a készülék teljes tartalmát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik