Tech

Azonnal frissítse a Google Chrome-ot

Anadolu Agency via AFP
Anadolu Agency via AFP

Régóta működik már egy biztonsági funkció a Google Chrome böngészőjében, amely átvizsgálja és jelzi, ha a felhasználó átveréshez használt, adathalász oldalra tévedt. Ezt a funkciót fejlesztette most tovább a vállalat, írja a hvg.

A 102-es verziószámú frissítésében a böngésző gépi tanulásra támaszkodva azonosítja a webhelyeket, amelyek engedélykérésekkel bombázzák a felhasználókat, hogy értesítést küldjenek neki. Az engedélykéréseket pedig azonnal blokkolja a szoftver. Ráadásul mindezt úgy teszi meg a böngésző, hogy semmilyen böngészési adat nem jut el a Google-hoz.

A biztonsági funkció mellett kényelmi módosításokat is eszközölt a vállalat a frissítéssel. Az olyan weboldalak esetében, ahol a felhasználó használná a megosztás, vagy a hangalapú vezérlés gombot, azok automatikusan megjelennek a címsorban. A Google jelezte: az új funkció bevezetésével semmiféle személyhez kötődő adatgyűjtést nem végez, az oldalhasználati adatokat anonim módon dolgozzák majd fel.

A frissítés eléréséhez mindössze annyi dolgunk van, hogy a böngésző jobb sarkában található menüt lenyitva kiválasztjuk a Súgót, majd innen a Google Chrome névjegye opciót. Itt derül ki, hogy a legfrissebb verziót használjuk-e. Ha nem, a böngésző automatikusan frissíti magát – ezután már csak újra kell indítani a böngészőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik