Tech

Összeolvad két fontos Google alkalmazás

Ali Balikci / Anadolu Agency via AFP
Ali Balikci / Anadolu Agency via AFP

A Google bejelentette, hogy egyesíti két videohívó alkalmazását, a Duo-t és a Meet-et. Az egyesített alkalmazás a Duo alapjaira támaszkodik majd, és egy frissítés után lesz mindenki számára elérhető, írja a Verge. A jelenlegi Meet alkalmazás a Meet Original nevet kapja majd, amelyre frissítések már nem érkeznek majd.

A két alkalmazás összeolvadás nem meglepő annak tudatában, hogy a Meet az elmúlt néhány évben a megbeszélések és mindenféle csoportos csevegések platformjává vált, míg a Google szerint a Duo megmaradt egy egyszerű üzenetküldő alkalmazásnak. A vállalat azt ígéri, hogy mindkét alkalmazás erényeit beépítik majd az új alkalmazásba. Javier Soltero, a Google Workspace vezetője azt reméli, hogy idővel ez lesz az egyetlen hívóalkalmazás, amelyre a felhasználók támaszkodnak majd.

Ez egy újabb lépés a Google részéről afelé, hogy egyesítse a korábban széttagolt szolgáltatáscsomagját. A Google Workspace vezetője hozzátette, mivel a Meet a világjárvány során nőtt, ez lett a Google számára a legkézenfekvőbb hely, ahová jövőbeni terveiket beépíthetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik