Tech

Sokkal jobb lesz a telefonunk, ha beszélünk hozzá

Getty Images
Getty Images

A Google Asszisztens számos új funkcióval bővülhet hamarosan: az arcfelismerés mellett már a személyre szabott beszédfelismerést is teszteli a techóriás a 9to5Google szerint. Az új funkció azoknak kedvez majd, akik gyakran találják szembe magukat azzal a problémával, hogy az asszisztens nem érti jól, amit mondanak.

A közelgő frissítés célja, hogy a gépi tanuláson alapuló fejlesztéseket kiterjesszék az Asszisztens-parancsokra is, főképp azokra, amelyekben a felhasználó által gyakran használt nevek, kifejezések szerepelnek. Így hamarosan már a gyakorlatban sem fog problémát okozni, hogy a hangunkkal kezdeményezzünk telefonhívást, vagy írjunk üzenetet.

A Google alkalmazás legújabb androidos verziójában a hírek szerint az alábbi leírás szerepel majd a beállítások között: „Tároljon hangfelvételeket ezen az eszközön, hogy a Google Asszisztens jobban felismerje, amit mond. A hang ezen az eszközön marad, és a személyre szabott beszédfelismerés kikapcsolásával bármikor törölhető.”

Tehát a funkciót bármikor kikapcsolhatjuk, sőt a rögzített hanganyagok sem hagyják majd el készülékünket, a háttérben zajlik majd az elemzés a pontosabb találati arány érdekében. A második generációs Nest Hubon és a Minin egyébként használt már gépi tanulási chipet A Google, amely szintén helyileg dolgozza fel az információt. A megjelenés dátumát egyelőre nem közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik