Tech

A Microsoft megcsinálta: konzol lesz a tévéből

Microsoft
Microsoft

A Microsoft bejelentette, június 30-án elérhetővé teszi az Xbox Cloud Gaming szolgáltatását a 2022-es Samsung tévéken és monitorokon, írja a Polygon. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a mobileszközök és a PC-k után a tévékén és a monitorokon is konzol nélkül tudunk majd játszani. A jelenleg még csak béta verzióként üzemelő felhőalapú szolgáltatás a Game Pass Ultimate előfizetés részeként érhető el, amely hozzáférést biztosít a Game Pass összes játékához, mint például a Forza Horizon 5, vagy a Halo Infinite.

Emellett a Game Pass-könyvtáron kívüli játékok Cloud Gaming segítségével történő streamelése is valósággá válhat a Game Pass-előfizetők számára. A bejelentés szerint erre nagyjából év végéig kell még várni.

A Microsoft ígérete szerint a vezérléshez mindössze egyetlen kontrollerre lesz szükségünk, amit Bluetooth-on keresztül kell párosítani okostévénkkel. Az alkalmazás nem csak a Microsoft saját konzoljához tartozó kontrollert, hanem a Playstationnel kompatibilis DualSense és a DualShock 4 vezérlőket is támogatja majd. A fejhallgatónkat szintén Bluetooth-on keresztül tudjuk majd csatlakoztatni.

Az Xbox alkalmazás a Samsung okostévékhez első körben 27 országban lesz elérhető, azonban a bejelentéskor nem részletezték, pontosan hol. A bejelentéskor arra is tettek utalást, hogy a Samsung mellett várhatóan más gyártókkal is partnerséget köthetnek majd a jövőben, hogy támogassák a Cloud Gaminget.

Az első tapasztalatok szerint a Microsoft tényleg sikeresen vette a maga elé gördített akadályt: nincsen semmiféle rejtett HDMI-eszköz, amit meg kell vásárolni a zavartalan működéshez, és már a béta verzió is megbízhatóan üzemel. Azt azonban mind a Verge, mind pedig a Microsoft megjegyezte, hogy a zökkenőmentes játékélmény érdekében érdemes tévénket ethernet-kábellel csatlakoztatni az otthoni internethez. Amennyiben erre nincs lehetőség, a vezeték nélküli lehetőségük közül érdemes az 5G-s megoldást választani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik