Tech

150 millió dollárra büntették a Twittert

Olivier DOULIERY / AFP
Olivier DOULIERY / AFP

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) 150 millió dolláros bírságot szabott ki a Twitterre, amiért az a kétfaktoros hitelesítés során összegyűjtött telefonszámokat és e-mail-címeket célzott reklámokhoz használta – írja a Bleeping Computer.

A bírósági dokumentumok szerint a Twitter 2013-tól kezdődően több mint 140 millió felhasználótól kérte el ezeket az információkat fiókjaik védelme érdekében, de nem tájékoztatta őket arról, hogy az adatokat célzott hirdetési célokra is felhasználhatja. Ez az FTC-törvény közvetlen megsértését jelenti, ami megtiltotta a vállalatoknak, hogy hamisan mutassák be biztonsági és adatvédelmi gyakorlataikat, és hogy a megtévesztő módon gyűjtött adatokból profitáljanak.

A 150 millió dolláros büntetés tükrözi a Twitter elleni vádak súlyosságát, és a javasolt megegyezés eredményeként bevezetendő intézkedések segítenek

megelőzni a további félrevezető taktikákat, amelyek veszélyeztetik a felhasználók magánéletét.

A Twitter beleegyezett, hogy rendezze az FTC vádjait 150 millió dolláros polgári jogi büntetés megfizetésével és jelentős új megfelelőségi intézkedések bevezetésével adatvédelmi gyakorlatának javítása érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik