Tech

Úgy teheti a falra Vincent van Gogh mesterművét, ahogy még soha

LEGO
LEGO

Világszerte (így Magyarországon is) június 1-én kerül a boltokba a LEGO legújabb, kifejezetten felnőtteknek szánt, és a rajongói ötleteken alapuló Ideas termékvonalat bővítő készlete, amiből Vincent Van Gogh legendás alkotása, a Csillagos éj (The Starry Night) építhető meg.

Kapcsolódó
Magyarországról korábban ez még senkinek nem sikerült
Szabó Máté az első magyar, akinek a rajongói ötletéből a LEGO hivatalos szettet gyártott. A Mickey egeres Steamboat Willie születéséről az alkotó mesélt nekünk.

A szettet eredetileg a 25 éves, hongkongi Truman Cheng álmodta meg, majd alkotását feltöltötte a LEGO Ideas oldalra, ahol a közösség összehozta a 10 000 szavazatot, ami ahhoz szükséges, hogy a dán játékgyártó fontolóra vegye az ötlet hivatalos készletként történő megjelentetését. Cheng munkája pozitív fogadtatásra talált, és ennek eredményeként jött létre a LEGO 21333 – The Starry Night készlet, amit akár a falra is fel lehet tenni, mint egy igazi festményt.

LEGO

A 2316 alkatrész számláló, 38 cm széles, 28 cm magas és 12 cm mély végeredmény van Vincent van Gogh 1889-ben készült alkotását adja vissza kocka formában, megtartva a művész jellegzetes ecsetmunkáját és színvilágát. A LEGO alkatrészekből megépíthető festmény ráadásul kiegészíthető egy van Gogh minifigurával, ecsettel, állvánnyal és festékpalettával, és a szett beállítható úgy is, mintha a mester épp az alkotás folyamata közben lenne.

Truman Cheng eredeti ötletét a LEGO a MoMa (The Museum of Modern Art) szakemberei segítségével dolgozta át a boltokba kerülő végleges formára, és a szett a LEGO VIP tagoknak, illetve a múzeum tagjainak már május 25-től elérhetővá válik. A készlet ára 170 euró, amit azt jelenti, hogy hazánkban valahol 60-65 ezer forint környékén lesz beszerezhető.

LEGO

Június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján a budapesti Szépművészeti Múzeumban is bemutatkozik a készlet, ahol a tekerd! csoport irányításával és a látogatók segítségével öt ikonikus műalkotás épül meg nagyméretű LEGO mozaikkép formájában, amelyek egyike lesz a LEGO IDEAS Csillagos éj készlete különleges feldolgozásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik