Tech

Az Anonymous meghackelhette a Kreml biztonsági kameráit

lex van lieshout fotografie / ANP MAG / ANP via AFP
lex van lieshout fotografie / ANP MAG / ANP via AFP

A CyberThreat.Report Facebook-csoportban szúrták ki, hogy Twitteren az Anonymous a Kremlből származó biztonságikamera-felvételeket osztott meg. A profil azt állította, hogy az Anonymoushoz kapcsolható hackercsoportok bejutottak az orosz döntéshozás központjába, és átvették az irányítást a biztonsági kamerák felett. „Nem állunk le, amíg fel nem fedjük az összes titkotokat. Nem fogtok tudni megállítani minket. Most már a kastélyban, a Kremlben vagyunk” – írják.

Az orosz állami irányítás alatt álló média és kormányzati webhelyek ellen az elmúlt hetekben rengeteg kibertámadás zajlott. Az Anonymous támogatja Ukrajnát, és megfogadta, hogy „megbünteti” Oroszországot az invázióért.

Egyelőre nem tudni, hogy az Anonymous mit fog kezdeni a felvételekkel, nyilvánosságra hozza-e őket, vagy mi volt a célja azzal, hogy leleplezte a műveletet.

Update: olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a videók már március elején felkerültek a netre, akkor is az Anonymoushoz kötötték őket. Nem tudni, hogy valóban most készültek-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik