Tech

Pár kattintás, és soha nem felejtjük el az ismerősök szülinapját

Getty Images
Getty Images
Még egyszerűbbé vált, hogy felköszönthessük ismerőseinket a születésnapjukon.

A Facebook számos hasznos funkciója közül kiemelkedik az a szolgáltatás, ami napról napra emlékeztet minket ismerőseink, közeli barátaink és rokonaik születésnapjáról. Egy friss Chrome-bővítménynek köszönhetően pedig mostantól meg sem kell nyitnunk a közösségi oldalt ahhoz, hogy ne maradjunk le az emlékeztetőről – írja a HVG.

A Facebook Birthday Exporter nevű bővítménynek hála többféle formátumban, így CSV-ben és ICS-ben is importálhatjuk a keresőnkbe a Facebookon tárolt születésnapokat. A bővítmény pár kattintással könnyedén telepíthető bárki számára a saját Chrome böngészőjébe.

A telepítés első lépéseként nyissuk meg a Facebookot, és a baloldalon található sávban keressük ki az Események/Születésnapok opciót. Ezt követően elénk tárul valamennyi ismerősünk születésnapja, és ha ez megvan, már csak annyi kell, hogy kattintsunk a bővítmények között a Facebook Birthday Exporterre. Ezen belül a Calendar Generator lehetőséget kell keresni, majd itt kiválasztani, hogy a Google kalendárium számára ICS formátumban, vagy inkább CVS fájlban töltsük le a szülinapi listát. Amennyiben az előbbi lehetőséget választjuk, akkor akár az iPhone-unkra, vagy a Mac számítógépönkre is átvihetjük a naptárt, és saját tetszésünk szerint rendezhetjük el, hogyan jelenjenek meg a születésnapok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik