Tech

Már LEGO-ból is megépíthető a McLaren F1-es versenyautója

LEGO Csoport
LEGO Csoport

A LEGO február 8-án leplezte le a legújabb Technic modelljét, amiből a McLaren Racing Formula 1 versenyautója építhető meg. A készlet terve a dán játékgyártó és a McLaren Racing mérnök szakértőinek együttműködésében született meg, párhuzamosan a valódi jármű fejlesztésével.

LEGO Csoport

A modell a csapat 2021-es festését idézi meg, és a rajongók még abból is kapnak némi ízelítőt, mire számíthatnak a McLaren F1-es versenyautójától az idei szezonban. A Technic változata teljes egészében az életnagyságú autó mintájára készült, amely V6-os motorral, mozgó dugattyúkkal, a pilótafülkéből aktiválható kormányzással, felfüggesztéssel és differenciálzárral rendelkezik.

A felnőtt építőket és rajongókat célzó, LEGO 42141 cikkszámú szett 1432 darab alkatrészt számlál, a végeredmény pedig több mint 13 cm magas, 65 cm hosszú és 27 cm széles, és tartalmazza az összes szponzor matricáját is. A versenyautó 2022. március 1-től lesz elérhető világszerte, ráadásul nemcsak a LEGO és játékboltokban, de a McLaren kiskereskedelmi hálózatában is.

Olvasói sztorik