Tech

Már a Canon tonereit is elérte a chiphiány

Canon
Canon

A Canon lett a globális félvezetőhiány egyik váratlan áldozata: egyes tonerekből ki kell spórolni az elektromos komponenseket. A cég közleménye szerint a félvezető alkatrészek folyamatos globális hiánya miatt jelenleg nehézségekbe ütköznek a multifunkciós nyomtatók (imageRUNNER és imageRUNNER ADVANCE sorozatok) fogyóeszközeihez használt bizonyos elektronikus komponensek beszerzése során.

A tonerekben elhelyezett chipeknek több szerepe is van, többek között a felhasználónak vagy a szerviznek jelzi automatikusan a csere szükségességét, bizonyos modelleknél a töltöttségi szintet.

A megbízható ellátás biztosítása érdekében a Canon úgy döntött, hogy a fogyóeszközöket a félvezető komponens nélkül szállítja mindaddig, amíg a szokásos kínálat helyre nem áll. Bár az intézkedés nem befolyásolja hátrányosan a nyomtatási minőséget, bizonyos kiegészítő funkciókra, például a tonerszintek érzékelésének képességére hatással lehet.

Az érintett típusok listája a gyártó oldalán ezen a linken olvasható, ahogy az útmutató is arról, hogyan használhatják az érintett ügyfelek az ideiglenes tonerekkel felszerelt eszközeiket a továbbiakban.

Kapcsolódó
Súlyos árat fizetünk azért, hogy megrohamoztuk a kütyügyártókat
A koronavírus hatására világszerte nőtt a kereslet az elektronikai eszközök iránt, majd beütött az iparokon átívelő chiphiány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik