Tech

Jobbak lesznek a mobilos aksik a Xiaomi új megoldásának hála

Getty Images
Getty Images

A Xiaomi a Weibo közösségi platformon mutatta be a még fejlesztés alatt álló új akkumulátor-technológiáját, ami várhatóan jövőre válik elérhetővé – írja a HVG. A kínai gyártó szerint a High-Silicon Lithium telep háromszor több szilíciumot tartalmaz a negatív elektródákon, mint a jelenleg elterjedt lítium-ion aksik, és speciális rétegezési technikát alkalmaz a hatékonyság javítására.

Egy High-Silicon Lithium akkumulátor kapacitása akár 10 százalékkal meghaladhatja a manapság használt telepekét, ráadásul a tokozási eljárás is változik, ami a helykihasználásra lehet pozitív hatással. Az új akkumulátorba ugyanakkor üzemanyagszint-mérő chip is kerül, ami algoritmusokra támaszkodva javítja a telep élettartamát, és gondoskodik a biztonságról – többek között – az éjszakai töltés közben. Beavatkozik például, ha a telefon túl hosszú ideig lenne a töltőn, csökkentve a túltöltést. Az új megoldásból a hőmérséklet-érzékelő szenzorok sem maradnak ki.

Xiaomi

Arról egyelőre nincs információ, mely okostelefonok kaphatják meg először az új technológiát, de a Xiaomi állítása szerint 2022 második felében megkezdődik  a tömeggyártás, ami azt jelenti, hogy leghamarabb 2022 végén kerülhetnek a boltokba telefonok High-Silicon Lithium akkumulátorokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik