Tech

Még nehezebb lesz hozzájutni egy PlayStation 5 konzolhoz

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Még nehezebb dolga lesz annak, aki az ünnepi időszakban szeretne PlayStation 5 konzolt vásárolni, a helyzet rosszabb,  mint március végén – írja a Game Informer. A globális chiphiány miatt eddig sem lehetett könnyen hozzáférni a Sony újgenerációs játékgépéhez, a Bloomberg friss jelentése szerint a cég ráadásul visszavágja a konzol gyártási darabszámát is legalább egymillió géppel, derül ki egy belsős dokumentumból. Az eredeti cél az volt, hogy 2022. márciusig több mint 16 millió konzolt gyártsanak le, amit végül 15 millióra csökkentettek. Ahogy sejthető volt, a Sony szállítási problémákkal és alkatrészhiánnyal magyarázza a döntést.

A PS5 kelendőbb, mint az előző generációs PlayStation 4 volt, ezzel pedig a cég történetének leggyorsabban fogyó játékgépe – jelentette be a cég még júliusban, amikor sikerült átlépni a 10 milliós mérföldkövet. Ugyan az eladások remekül alakultak már a kezdetektől fogva, a készletek meglehetősen szűkösnek bizonyultak, és a globális chiphiány miatt nehezebbé vált hozzájutni egy PS5-höz, még így is stabil a kereslet a konzolra.

Az előző negyedévben 3,3 millió PlayStation 5 konzolt sikerült értékesíteni, ami az előző három hónaphoz viszonyítva több mint egymillióval több gépet jelent. Így világszerte már több mint 13,4 millió darab talált gazdára az újgenerációs konzolból – derült ki a Sony októberben közzétett, második negyedévének (július-szeptember) jelentéséből.

Kapcsolódó
Idén már felesleges újgenerációs konzolt venni
Egy éve kaphatók világszerte az újgenerációs PlayStation 5, Xbox Series X és S konzolok, de még mindig nem marad le sok mindenről az, aki nem szerezte be őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik