Tech

Még jövőre is hiány lehet a PlayStation 5-ből

SIE
SIE

A Sony tavaly novemberben dobta piacra az újgenerációs konzolját, a PlayStation 5-öt (ráadásul rögtön két változatban), ami elég sikeres terméknek bizonyult, hiszen a gyártó legutóbbi pénzügyi jelentése szerint már 7,8 millió példányt értékesítettek belőle.

A kereslet ugyanakkor ennél jóval nagyobb, többek között az általános chiphiány miatt a vállalt jelenleg képtelen kiszolgálni az igényeket, tehát hiába telt el fél év a megjelenés óta, a PS5 konzolok továbbra sem vásárolhatók meg egy áruházba besétálva. Ez a helyzet ráadásul a jövőben sem fog feltétlenül változni, legalábbis Hiroki Totoki, a Sony pénzügyi igazgatója szerint, aki úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem látja, mikor válhat bármikor megvásárolhatóvá a gép, és hiába igyekeznek biztosítani a gyártást, valószínűleg még jövőre is hiányra lehet számítani.

Kapcsolódó
playstation 5
PlayStation 5: a valódi újgenerációs élmény még várat magára
A Sony új konzoljában erős a potenciál, már csak az kell, hogy a játékok is felzárkózzanak ehhez.

A japán cég idén legalább 14,8 millió darabot szeretne legyártani a konzolból, ami valóban jóval kevesebb, mint amekkora igény mutatkozik a PlayStation 5 iránt. A legújabb információk mindeközben pedig már arról szólnak, hogy a Sony már a PlayStation 5 felfrissített verzióján dolgozik, ami iparigi források szerint már olyan processzorral rendelkezne, ami hat nanométeres gyártási technológiával készülhet, és leghamarabb 2022 második felében kerülhet forgalomba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik