Tech

13,4 milliónál több PlayStation 5-öt adott el eddig a Sony

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Az előző negyedévben 3,3 millió PlayStation 5 konzolt sikerült értékesíteni, ami az előző három hónaphoz viszonyítva több mint egymillióval több gépet jelent. Így világszerte már több mint 13,4 millió darab talált gazdára az újgenerációs konzolból – derül ki a Sony második negyedévének (július-szeptember) jelentéséből.

A játékszoftverek eladási számai is jelentősen nőttek, 76,4 milliót adtak el, míg az előző negyedévben 63,6 millió volt ez a szám. A japán cég videójátékos részlege összesen 5,68 milliárd dollár bevételt generált a második negyedévben, ami a harmadik legjobb negyedév pénzügyileg azóta, hogy megjelent az újgenerációs konzol. A számok azt mutatják, hogy a játékipar még mindig jövedelmezőbb a Sony számára, mint a zene és a film.

A PS5 kelendőbb, mint az előző generációs PlayStation 4 volt, ezzel pedig a cég történetének leggyorsabban fogyó játékgépe – jelentette be a cég még júliusban, amikor sikerült átlépni a 10 milliós mérföldkövet. Ugyan az eladások remekül alakultak már a kezdetektől fogva, a készletek meglehetősen szűkösnek bizonyultak, és a globális chiphiány miatt nehezebbé vált hozzájutni egy PS5-höz, még így is stabil a kereslet a konzolra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik