Tech

Egy hajszálnyival jobb lett a PlayStation 5 teljesítménye

SIE
SIE

Szeptember közepén érkezett meg a PlayStation 5 konzol második nagyobb frissítése, ami nemcsak új funkciókat és változásokat hozott az operációs rendszerben, de immár mindenki számára elérhetővá vált az SSD-bővítés lehetősége, illetve immár okostévéken keresztül is kihasználható az újgenerációs gép térbeli hangzást biztosító 3D Audio technológiája.

És ez nem minden, ugyanis a videójátékok technikai részleteit elemző Digital Foundry vezetője, Richard Leadbetter alapos tesztnek vetette alá egy új firmware-re frissített PlayStation 5-öt, és arra az eredményre jutott, hogy az új rendszer pozitív hatással van a konzol teljesítményére is.

A szakember a Devil May Cry 5 Special Edition átvezető videóit, illetve a Control Ultimate Edition képfrissítés-korlátozástól mentes fotó módját vetette össze a korábbi és a frissített szoftverrel, és az eredmények alapján az új firmware mellett az említett játékok másodpercenként 1-2 képkockával gyorsabban futnak, ami 1-3 százalékos teljesítményjavulást jelent. A hajszálnyival jobb eredmények ráadásul nemcsak az elmúlt hetekben piacra dobott, új hűtéssel rendelkező CFI-1102A modelleken tapasztalhatók, de a korábbi, CF1-1000-es modelleken is.

Kapcsolódó
Jót tett a PlayStation 5-nek, hogy lecserélték az új modell hűtését
Egy új teszt szerint kifejezetten jót tett a PlayStation 5-nek, hogy a Sony átalakította a hűtést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik