Tech

Három nap után visszatáncolt a Sony a Horizon Forbidden West ügyében

SIE
SIE

Mégis lesz lehetőség PlayStation 5-ös verzióra frissíteni a PlayStation 4-es Horizon Forbidden West játékot, ráadásul ingyen – derül ki a hivatalos PlayStation blog frissített bejegyzéséből. A Sony a múlt héten jelentette be a 2022. február 18-án megjelenő program különböző verzióit, és hatalmas felháborodást okozott, hogy a cég nem állt elő olyan lehetőséggel, amivel a PS4-re megvásárolt verziót később frissíteni lehetne az újgenerációs PS5-re optimalizált verzióra.

Kapcsolódó
Érthetetlen módon szivatja a PlayStation tulajdonosokat a Sony
A Horizon: Forbidden West előrendelési stratégiája igencsak pénzéhes cégként tünteti fel a Sonyt.

Ahogy a korábbi cikkünkben is írtuk: a Sony eredeti döntése értelmében, ha egy PlayStation 4 tulajdonos megveszi a gépére a játékot, és később játszana vele PlayStation 5-ön is, annak vagy előre kellett volna gondolkodni, és a 24 ezer forintos Standard Edition helyett a 8 ezerrel drágább Digital Deluxe Editiont (ami mindkét verziót tartalmazza) választani, vagy később, az új konzol birtokában újra kifizetni 27 490 forintot a PS5-ös verzióért. Ez sokaknak főleg annak fényében szúrta a szemét, hogy a nemrégiben megjelent Ghost of Tsushima Director’s Cut esetében adott a lehetőség, hogy egy visszafogottabb összegért cserébe a PS4-es alapjátékkal rendelkezők az új játék megvásárlása helyett olcsóbban frissítsék a korábbi verziót az erősebb konzolon, és ugyanez lesz a helyzet a korábban beharangozott Death Stranding: Director’s Cut esetében is.

Bár várható volt, hogy a forrongó internet, és az erről beszámoló megannyi cikk után a Sony változtatni fog az eredeti döntésén, de a cég még az újabb hetet sem várta meg, és mindössze három nap után, már vasárnap bejelentették, hogy a PlayStation 4-re megvásárolt Horizon Forbidden West minden verziója ingyen frissíthető lesz a PlayStation 5-ös változatra.

És ez még nem minden, mert a Sony Interactive Entertainment elnök vezérigazgatója, Jim Ryan ezzel együtt azt is bejelentette, hogy a jövőben minden PlayStation-exkulzív játék, ami megjelenik az előző és az újgenerációs konzolra, az 10 dollárért frissíthető lesz a PS5-ös verzióra. Ez természetesen már vonatkozni fog a következő God of War-játékra és a Gran Turismo 7-re is.

Bár a Sony felhasználói nyomásra meghozott döntése üdvözlendő, de még mindig nem ér a Microsoft által alkalmazott módszer nyomába. A redmondi cég ugyanis a saját maga által kiadott játékok esetében nemhogy tíz dollárt nem számol fel az újgenerációs verziókért, hanem azok ingyen és automatikusan járnak, ha valaki mondjuk Xbox One-ra vesz meg egy játékot, majd később Xbox Series X-en vagy S-en is játszani akar vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik