Tech

Újabb ikont változtat meg a Google

Getty Images
Getty Images

A Google októberben a G Suite csomagot átnevezte Workplace-re, egyben szolgáltatásainak is új, modernebb ikont tervezett. A Gmail új logójában már erőteljesen dominál a piros, némi sárgával, kékkel és zölddel, de eltűnt belőle a régi borítékforma. A keresőcég frissített a Naptár, a Dokumentumok, a Meet és a Táblázatok logóin is, hogy azok is jobban összhangban legyenek az új Gmaillel.

Csak mostanra került a sor a Google Tasks-ra, amit mobilon külön alkalmazásként, de alapvetően a Gmailen belül használhatunk. A keresőcég blogposztban közölte: ez a szolgáltatás is letisztultabb és egyértelműbb ikont kap, ami szeptember 23-tól fokozatosan kezd láthatóvá válni minden felhasználónál.

A régi és az új Tasks logó. Forrás: Google

A Google Taskshoz korábban egy kék, kör alakú ikon tartozott, benne egy sárga ponttal és egy fehér pálcikával. Ennél valóban beszédesebb az új grafika, ami kék pipát ábrázol, így sokkal jobban utal arra, hogy a felhasználó feladatlistákat készíthet benne.

Ha még nem ismerné a Google Tasks-t: nyissa meg a Gmailt, majd keresse meg a levelező jobb oldalán látható eszköztárban a már fentebb említett formájú ikont, ami a Naptár és a Keep alatt helyezkedik el. A felvitt feladatokhoz időpontot és további megjegyzéseket fűzhetünk, illetve kipipálhatjuk azokat, ha végeztünk velük.

24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik