Tech

Új logót kapott a Gmail

A Google átszabta a Gmail 2004 óta használt borítékos logóját. A levelező új, M- alakú ikonja egyben a cég többi szolgáltatásával is szorosabban összekapcsolódik, a jellegzetes kék, piros, sárga és zöld színeket kapta, ami vizuálisan is közelebb hozza a Google Térképhez, Fotókhoz és a Chrome böngészőhöz. A Fast Company szerint a tervezési folyamat során a cég tervezői mérlegelték, hogy elhagyják az M-formát, vagy a piros szín használatát, de egyik felvetés sem szerepelt jól a felhasználói teszteken. Mivel a borítékforma kevésbé tűnt a Gmail dizájnélményén fontos elemének, ezért végül attól váltak meg, és az M formával, valamint a hagyományos Google színekkel kísérleteztek.

Az új logóban első ránézésre még mindig erőteljesen dominál a piros, némi sárgával, kékkel és zölddel. A keresőcég kicsit frissített a Naptár, a Dokumentumok, a Meet és a Táblázatok logóin is, hogy azok is jobban összhangban legyenek az új Gmaillel.

A friss dizájnok egyelőre a Google korábban G Suite, most már Workplace szolgáltatásának részei, még nem tudni, hogy szélesebb körben mikor lehet számítani a megjelenésükre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik