Tech

Űrcéget indít az Apple társalapítója

Getty Images
Getty Images

Új vállalkozást indít útnak az Apple társalapító Steve Wozniakjelentette be vasárnap az üzletember. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Privateer Space egy újabb privát űrcég lesz. Az alapító nem osztott meg ennél több tudnivalót, csupán annyit, hogy „más lesz, mint a többi” ilyen jellegű startup. A weboldal már készen áll a teljes élesítésre, a részletek pedig a szeptember 14-én zajló maui AMOS technológiai konferencián derülnek ki.

Egy másik cégnek köszönhetően viszont már körvonalazódik, miről van szó: a 3D-s titán-nyomtatásra specializálódott Desktop Metal augusztusi sajtóanyaga partnerként említi a Privateer Space-t, ami a  szöveg alapján egy „műholdas vállalat, ami az űrben keringő objektumok megfigyelésére és eltávolítására koncentrál”. Tehát nagyon valószínű, hogy Wozniak az egyre nagyobb problémát jelentő űrszemét mennyiségének csökkentését tűzte ki célul.

A Privateert bejelentő rövid YouTube-videó leírása említi, hogy Wozniak mellett Alex Fielding a Privateer Space másik alapítója, az Apple korábbi mérnöke. Korábban együtt indították el 2002-ben a Wheels of Zeus (WoZ) céget, ami GPS-es fejlesztésekkel foglalkozott. Miután a WoZ-nak 2006-ban búcsút intettek, Wozniak a Ripcord Networks robotikai startuphoz került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik