Tech

Beperelte a Google-t az Apple társalapítója

Steve Wozniak, az Apple társalapítója saját maga és mások nevében indított pert a YouTube mögött álló Google ellen. Az ok, hogy a legnagyobb videomegosztó szolgáltatásban rendszeresen jelennek meg olyan bitcoinos csalások, amiben Wozniak neve és arca tűnik fel, az üzemeltető vállalat ugyanakkor semmit nem tesz ez ellen, figyelmen kívül hagyva az ezeket jelentő megkereséseket.

A bitcoinos átverés lényege, hogy a csalók adott összeg befizetésére igyekeznek rávenni az áldozatokat, méghozzá olyan ígérettel, hogy az említett pénz dupláját kapják vissza.

A csalás természetesen nemcsak a YouTube-ra korlátozódik, hiszen épp a közelmúltban került sor a Twitter történetének eddigi legsúlyosabb hackertámadására, ami során híres emberek és politikusok fiókjait törték fel, és megkezdődött az említett bitcoinos átverés.

Wozniak ugyanakkor a Twitterrel szemben – egyelőre – nem tervez jogi lépéseket, hiszen elmondásai szerint a közösségi platform eddig minden megkeresésére hatékonyan reagált, és amennyiben indokolt volt, azonnal törölték a kifogásolt posztokat. Ezzel szemben a YouTube semmilyen felelősséget nem vállal, ami Wozniak szerint kifejezetten aggasztó, és pont ezért terelte jogi útra a kérdést a videómegosztóval szemben.

Kiemelt kép: Katsumi Tanaka / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik