Tech

Mindenkit óva int a Facebooktól az Apple társalapítója

Az Apple társalapító Steve Wozniak nem igazán rajong a Facebookért, már több mint egy éve törölte magát a közösségi oldalról és erre buzdít másokat is. A TMZ újságírói nemrég ismét ezzel kapcsolatban faggatták a szakembert, aki bővebben is kifejtette, miért ítéli problémásnak a szolgáltatást.

„Nagyon sok különböző ember van, egyesek számára a Facebook által kínált előnyök megérik a magánszférájuk csorbulását. De a hozzám hasonlóaknak azt ajánlom (ahogy a legtöbb embernek): találják meg a módját, hogy elvágják magukat a Facebooktól. Ha posztolsz valamit, én pedig lájkolom… a gond ott kezdődik, hogy a lájkom nem hozzád megy. A fejemben igen, de a valóságban inkább a hirdetőkhöz.”

Wozniak markáns válasszal állt elő arra a kérdésre is, hogy aggasztják-e a háttérben hallgatózó kütyük.

Minden miatt aggódom. Nem gondolom, hogy ezzel leállhatunk. Ki tudja, nem hallgatózik-e most a telefonom? Azért aggódom, mert privátnak hitt beszélgetéseket folytatunk. Olyan szavakat mondasz ki, amik másra egyáltalán nem tartoznak, és azért, mert nem számítasz rá. De nincs rá mód, hogy ezt megállítsuk. Az emberek olyan mértékben hisznek a privátszférában, ami nem létezik.

Az Apple társalapító szerint a legjobb megoldás, ha teljesen töröljük magunkat, emellett alternatíva lehetne egy másféle üzleti modell, ami persze a fizetésen alapulna.

„Miért nem adják meg nekem a választás lehetőségét? Engedjék, hogy fizessek bizonyos összeget, cserébe pedig kezeljék biztonságosabban az adataimat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik