Tech

Mégis marad a pornó az OnlyFans-en

Getty Images
Getty Images

Augusztus 19-én robbant a hír, hogy október elsejétől a leginkább amatőrpornóról elhíresült Onlyfans betiltja az amatőrpornót, tilos lesz explicit szexuális tartalmat posztolni a szolgáltatáson. A meztelenség továbbra is megengedett, ha az nem explicit szexualitást tartalmaz.

Pár nappal később, augusztus 25-én szerdán a cég Twitteren közölte, hogy a korábban bejelentett pornótilalmat „felfüggeszti” – vélhetően a felhasználók részéről érkező heves tiltakozás eredményeként. A hirtelen 180 fokos fordulat bejelentése mellett hozzátették, hogy bebiztosították magukat annyira a jövőre nézve, hogy továbbra is maradhassanak ilyen tartalmak a platformon, mindenféle tartalomkészítőt támogatnak. Korábban azt is elmondták, hogy a pornótiltás a banki partnerek nyomásának eredménye. Az OnlyFans hivatalos Twitter-fiókján szerdán megköszönte a visszajelzéseket, a tartalomkészítőket e-mailben is tájékoztatják.

Az Onlyfans régi problémája, hogy nem igazán talál befektetőket, mert leginkább a pornóból élnek. Az oldal nagyjából az első sikeres megoldás arra, hogy a stúdiókat megkerülve közvetlenül a pornó szereplőinek fizessenek a felhasználók. Jelenleg kétmillió tartalomkészítőjük és 130 millió felhasználójuk van, nagy részük pornó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik