Tech

Fontos célokat tűzött ki a Samsung 2025-ig

Getty Images
Getty Images

A Samsung augusztus 11-én a legújabb hajlítható kijelzős okostelefonjai mellett bemutatta a Galaxy Watch4 és Galaxy Watch4 Classic okosórákat, illetve a Galaxy a bolygóért fenntarthatósági felületet is, amely részletezi, hogy a vállalat milyen lépéseket tervez tenni a klímaváltozás elleni küzdelemben.

A cég 2025-ig jelentősen csökkentené a környezeti terhelést gyártási eljárásai során. Ehhez több lépést határozott meg:

  • A kitűzött dátumig minden új mobiltermékben új, környezettudatos anyagokat kezdenek alkalmazni.
  • Ugyaneddig teljesen megszüntetnék az egyszer használatos műanyagok alkalmazását a termékcsomagolásokban, ezért eltávolítják és helyettesítik a legtöbb esetben használt, az eszközök csomagolásához szükségtelen anyagokat, azok helyett környezettudatos megoldásokat vonnak be a folyamatba.
  • A vállalat az összes töltőben sikeresen csökkentette a készenléti energiafogyasztást 0,02 wattra, amely az egyik leghatékonyabb az okostelefonok piacán. Erre a fejlesztésre alapozva a Samsung célja, hogy 2025-re 0,005 watt alá csökkentse az okostelefon-töltők energiafogyasztását készenléti üzemmódban, hosszabb távon pedig nullára csökkentse ezt az értéket.
  • A cég 2025-ig nullára csökkenti a nem újrahasznosítható hulladékok termelését, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy globális szinten kevesebb e-hulladék keletkezzen a termékéletciklusok optimalizálásával és a terméktervezési folyamatok javításával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik