Tech

Tovább kell várni az olcsó(bb) Samsung Galaxy S21 telefonra

A tavalyi Samsung Galaxy S20 FE után nem igazán volt kérdés, hogy a dél-koreai vállalat idén is tervezi egy olcsósított Galaxy S21 okostelefon kiadását, ugyanakkor a legújabb FE modell érkezésére a jelek szerint többet kell várni, mint korábban gondoltuk. A globális koronavírus-járvány hatására bekövetkező nyersanyaghiány a félvezetőgyártásban még a legnagyobb vállalatokat sem kíméli, és a hónapok óta fennálló helyzet a Samsungot is arra kényszeríti, hogy elhalassza a Samsung Galaxy S21 FE megjelenését. A legújabb értesülések szerint a bemutatóra augusztus helyett csak valamikor ősszel, jó eséllyel októberben kerülhet sor.

Kapcsolódó
Súlyos árat fizetünk azért, hogy megrohamoztuk a kütyügyártókat
A koronavírus hatására világszerte nőtt a kereslet az elektronikai eszközök iránt, majd beütött az iparokon átívelő chiphiány.

Az iparági pletykák ráadásul arról is szólnak, hogy ezúttal nem lesznek eltérő chipsettel szerelt verziók, mindenki Qualcomm Snapdragon 888-al felvértezett változat kap, ugyanakkor az új FE készülék a jelek szerint csak Európában és az Egyesült Államokban kerül forgalomba, ráadásul erősen korlátozott példányszámban. Érdekesség ugyanakkor, hogy a dél-koreai gyártó új hajlítható kijelzős készülékeinek, a Galaxy Z Fold3-nak és a Galaxy Z Flip3-nak a tervek szerint halad a gyártása, és ezen készülékek leleplezésére még a nyár folyamán sor kerülhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik