Tech

Pár nap, és vége a korlátlan fotófeltöltésnek a Google-nél

Az elmúlt években rengeteg felhasználó hívta segítségül a Google Fotókat, ha a fotói felhőben való tárolásáról volt szó, hiszen a szolgáltatás szinte korlátok nélkül adott erre lehetőséget. Nemsokára vége azonban a jó világnak: a Google még tavaly novemberben jelentette be, hogy 2021. június elsejétől a Google Fotók és a Google Drive szabályzata is változik.

Jövő keddtől kezdve a Fotókba a butított és jó minőségű képek és videók is bele fognak számítani a Google-fiókunk díjmentes, 15 GB-os tárhelyébe. 

A június elseje előtt „magas minőségben” feltöltött fotók és videók ebbe még nem fognak beleszámítani, csak június elseje után indul a számláló. Kivételt képeznek a Pixel mobilok tulajdonosai, akik továbbra is korlátlanul tölthetnek fel nagyfelbontású (de nem eredeti) képeket korlátlan mennyiségben. A Google emellett törölni fogja azoknak az inaktív fiókoknak is az adatait, amelyekkel már két éve nem jelentkeztek be a szolgáltatásba.

A keresőcég emellett egy új eszközt is beépít a Fotók alkalmazásba, amivel a felhasználók könnyebben megtalálhatják a rossz minőségű, elmosódott fotókat, amik egyébként csak a helyet foglalják.

Kapcsolódó
Vége: nem lesz többé ingyen a korlátlan tárhely a Google Fotókban
2021. június elsejétől nem csak a Google Fotók, de a Google Drive szabályzata is változik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik