Tech

Ismét csúcsokat döntöget a Call of Duty

Activision
Activision

A Call of Duty napjaink egyik legnépszerűbb játéksorozata, a neve még azoknak is ismerősen cseng, akik sosem indítottak el egyetlen részt sem. Bár az Activision által gondozott játékszériát sokszor éri kritika a futószalagon érkező újabb és újabb epizódok miatt, de az igény megvan rá, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a kiadó bejelentette, hogy a széria újabb rekordot döntött: már 400 millió példányt értékesítettek a sorozat epizódjaiból világszerte. Ez az eredmény ráadásul még impozánsabb, ha figyelembe vesszük, hogy az újabb 100 millió mindössze két év alatt jött össze, hiszen pár nap híján épp két éve számoltunk be a 300 milliós mérföldkőről.

És nem ez az egyetlen rekord, amit az elmúlt időszakban megdöntött a CoD: az Activison arról is beszámolt, hogy a 2020 márciusában debütált, ingyen játszható Call of Duty: Warzone játékosainak száma szintén átlépte a 100 milliót. Ennél is durvább adat, hogy a felhasználók az indulás óta már 28 milliárdnál is több online küzdelemben vettek részt.

Activision

A népszerű belső nézetes lövöldözős játéksorozat első epizódja 2003-ban került a boltok polcaira (akkor még csak PC-re), legutóbb pedig 2020 telén találkozhattunk új résszel, ez volt a Call of Duty: Black Ops – Cold War. Természetesen az idei év sem fog elmúlni új fejezet nélkül, és bár hivatalos bejelentés még nincs, a legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy négy év után a 2021-es CoD ismét a II. világháborúban fog játszódni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik