Tech

Több ezer OnlyFans profil erotikus tartalmai kerültek ki a netre

Getty Images
Getty Images

Egy megosztott Google Drive mappán keresztül tették közzé több ezer OnlyFans profil tartalmait egy hackerfórumon – számolt be róla a BleepingComputer. A BackChannel vizsgálatai alapján a szivárogtatás múlt hónapban történt, a felnőtteknek szánt (eredetileg fizetős) tartalmakra Aaron DeVera biztonsági szakértő figyelt fel.

Az OnlyFans szolgáltatást korábban mi is említettük: egy olyan oldalról van szó, ahol tartalomgyártók fizetős tartalmakat tehetnek közzé. Az előfizetők így prémium képekhez, videókhoz, és élő streamekhez nyernek hozzáférést. Ugyan nem csak pornográf dolgok vannak a platformon, de jellemzően azok.

A BackChannel szakértője szerint a Google Drive-os tárhelyen 279 mappát találtak, a különböző készítők neveivel, egyik több mint 10 gigabájtnyi erotikus fotót és videót tartalmazott. A fájlok túlnyomórészét 2020 októberében tölthették fel az oldalra.

DeVera szerint az nem ritka, hogy az előfizetők egymás közt is tovább terjesztik a megosztott tartalmakat, ám az ritka, hogy egyszerre ennyi felhasználót érintő, nagymennyiségű gyűjtemény kerüljön ki rejtett fórumra. Ez arra utalhat, hogy a gyűjteményt vagy több közreműködő építette fel, vagy hogy a feltöltő több forrásból és más szivárogtatásokból gyűjtötte össze a felvételeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik