Tech

Bill Gates tanácsot adott a tizenéveseknek

Christian Böhme / Getty Images)
Christian Böhme / Getty Images)

Februárban jelent meg külföldön (nemsokára pedig hazánkban is kaphatóvá válik) Bill Gates Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát: a meglévő megoldások és a szükséges áttörések című könyve, melynek kapcsán az utóbbi időben többször is megszólal a Microsoft-alapító. Legutóbb a Redditen válaszolt a netezők kérdéseire a klímaváltozással és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. A több ezer komment közt egy felhasználó arról kérdezte Gatest, mi lenne az egyetlen tanácsa egy mostani 19 éves fiatal számára.

El kell kezdened tanulni a klímaváltozásról. Nem kell, hogy teljes időben ezzel foglalkozz – válassz egy munkát, ami érdekel és amivel kapcsolatban úgy érzed, hogy hozzájárulhatsz valamivel a világhoz, de legyenek olyan céljaid is, amik nem a saját sikeredről szólnak”

– válaszolta a filantróp.

Egy másik felhasználó arról kérdezte Gatest, melyik az a technológia, amely jelentős szerepet játszhat a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Többféle technológiára van szükségünk – mesterséges húsra, más energiatárolásra, újfajta anyagokra az építkezésben… Nyitottnak kell lennünk vadnak tűnő ötletekre. Bizonyos fúziók már úton lehetnek, de nem szabad számítanunk rájuk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik