Tech

Bill Gates az androidos mobilokat választja az iPhone-ok helyett

Getty Images
Getty Images

A milliárdos Bill Gates az utóbbi időben több ízben is beszélt arról, mit gondol a koronavírus-járványról és a világ helyzetéről, most pedig újabb fontos kérdés került napirendre egy interjúban: az iPhone-okat vagy az androidos mobilokat pártolja-e vajon a filantróp? Gates nem kendőzte, hogy ő inkább androidos, az általa használt mobilon is a Google rendszere fut.

Szerinte az Android egy rugalmasabb és nyitottabb ökoszisztéma, a rendszer használatát pedig megkönnyítik az előre telepített, széles palettáról válogatott alkalmazások (melyek közt vannak Microsoft appok is). Természetesen adott már esélyt iPhone-nak, elmondása szerint a barátai készülékeit is nyomogatta már. Egyes eseményeken is használ iPhone-t, mert például csak iOS-re érhető el egy adott alkalmazás (például a Clubhouse, ahol a szóban forgó interjút megosztották), de a hétköznapokban egy androidos modell a társa. Azt nem árulta el, hogy pontosan melyik mobilt is használja.

A Microsoft 2017-ben szüntette meg a nem túl nagysikerű Windows Phone telefonok támogatását, de akkor vált még nyilvánvalóbbá az iPhone és Android egykori konkurensének halála, mikor maga Gates vallotta be egy tévés interjú során, hogy már ő is Androidra váltott. A kérdésekre elárulta, hogy addig Windows Phone-t használt, és hogy nem szeretne iPhone-t.

(A kiemelt illusztráción Gates egy kétezres években menő Palm Treo mobilt fog a kezében.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik