Tech koronavírus

A már beoltott Bill Gates elmondta, miért hord továbbra is maszkot

Getty Images
Getty Images

A 65 éves Microsoft-alapító Bill Gates már megkapta a koronavírus elleni oltás második dózisát is, ennek ellenére továbbra is szigorúan, önként betartja a járványügyi szakemberek ajánlásait, a maszkviselést sem hagyja el – derül ki egy friss interjúból. „Jó példát szeretnék mutatni” – mondta el a milliárdos.

Hiába vagy beoltva, attól még van rá esély, hogy másokat megfertőzhetsz. Nem fogom abbahagyni a maszkviselést és az odafigyelést, különösen idősek közelében, akiket még nem oltottak be.”

Az amerikai járványvédelmi központ (CDC) szerint egyébként azoknak is ajánlott tartani a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos legfontosabb ajánlásokat, akik már megkapták az oltást, mivel a vakcinákkal kapcsolatban egyelőre nem egyértelmű, hogy a vírus terjesztését segítenek-e meggátolni.

Sokakat érdekel, mikor térhet vissza életünk a régi kerékvágásba, vagy legalábbis mikor hagyhatjuk el a maszkot és a különféle korlázásokat. Gates szerint legkorábban késő tavasszal vagy nyáron jöhet el ez a pont (az USA-ban), de ő még ősszel is tervezi hordani a maszkot, addig legalábbis biztosan, amíg nem csökken le látványosan az új fertőzöttek száma.

Korábban Anthony Fauci, a Fehér ház vezető orvosi tanácsadója úgy nyilatkozott, hogy könnyen lehet: az amerikaiaknak 2022-ig is kell majd hordaniuk a maszkokat.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik